Oficialii ruși sunt puși în situația de a verifica dacă noul film al companiei Disney, "Frumoasa și bestia/ The Beauty and the Beast", care prezintă primul personaj homosexual din istoria companiei, încalcă legea împotriva "propagandei gay" și să-l interzică, informează BBC.

 Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky, a declarat că măsuri concrete vor fi luate după verificări, mai ales că un parlamentar a spus că este "o nerușinată propagandă a păcatului".

Ramake-ul live-action al filmului ”Frumoasa și Bestia/ Beauty and the Beast”, ce va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite pe 17 martie, conține primul personaj gay și prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. Actorul american Josh Gad intepretează în acest film personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

O lege rusească interzice răspândirea „propagandei gay" printre minori. În 2013 a fost adoptată această lege, care descrie homosexualitatea ca "relații sexuale netradiționale". Homosexualitatea a fost decriminalizată în Rusia, în 1993, și scoasă oficial din lista afecțiunilor psihice, din 1999. Atacuri homofobe au avut loc în ultimii ani.

Filmul urmează să ruleze pe ecranele din Rusia din 16 martie.

 Parlamentarul Vitaly Milonov, membru în partidul de guvernământ, i-a cerut ministrului Culturii să organizeze o vizionare înainte ca filmul să apară pe ecrane pentru a se verifica dacă respectă legea și pentru "a lua măsuri de interzicere totală" dacă se vor regăsi "elemente de propagandă homosexuală".

Actorul rus Pavel Derevyanko a declarat pentru postul TV Russia 24: "Nu-mi voi duce copiii să vadă acest film".

În acest context, un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anunțat deja că nu va proiecta lungmetrajul „Frumoasa și bestia/ The Beauty and the Beast", produs de Disney. O petiție împotriva filmului a strâns 90.000 de semnături.

Și pastorul evanghelist Franklin Graham, cunoscut pentru ideile sale controversate, a boicotat lungmetrajul pe Facebook. "Filmul încearcă să impună punctul de vedere al comunității LGBT în inima copiilor noștri. Atenție!", a fost mesajul lui.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews