ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova analizează posibilitatea redeschiderii unor baze militare în străinătate, inclusiv în Vietnam sau Cuba, de unde Rusia s-a retras la începutul deceniului trecut, a declarat ministrul adjunct al Apărării, Nikolai Pankov, potrivit agenției de știri TASS.

 Într-un discurs ținut în fața Dumei de Stat, Pankov a făcut referire la opțiunea redeschiderii fostelor baze sovietice din mai multe state, inclusiv Cuba sau Vietnam.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că Rusia are în plan să amplaseze baze în străinătate, inclusiv în mai multe state central asiatice, dar și în Armenia.

În vara anului 2014, președintele Vladimir Putin a declarat că Mosova nu intenționează să redeschidă fosta bază de la Lourdes, Cuba.

 Rusia a închis bazele de la Lourdes din Cuba și Cam Rahn din Vietnam, la începutul deceniului trecut, ca măsură de reducere a prezenței militare ruse pe glob după căderea Uniunii Sovietice.

Între timp, politica externă a Moscovei a devenit tot mai fermă, fapt ce a dus la înrăutățirea relațiilor cu Washingtonul și statele europene, printre motivele pentru această evoluție negativă fiind conflictele din Ucraina și Siria, dar și prezența NATO în estul Europei.