ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia s-a opus, joi, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, rezoluției înaintate de SUA privind extinderea anchetei internaționale cu privire la atacurile cu arme chimice din Siria, folosindu-se de dreptul său de veto, relatează site-ul agenției de presă Reuters.

Anterior, ONU și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice au ajuns la concluzia că forțele conduse de Bashar al-Assad au folosit arme chimice împotriva civililor. Fostul mandat dat de către Consiliul de Securitate al ONU pentru anchetarea acestui act expiră la sfârșitul zilei de joi.

Pentru ca o rezulție să fie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU este necesar votul a nouă membri ai acestui organism și ca niciunul dintre membrii permanenți să nu utilizeze dreptul de veto. În acest caz, Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, s-a opus extinderii anchetei cu privire atacurile chimice din Siria, folosindu-se de dreptul de veto.

Cu câteva ore mai devreme, Donald Trump, președintele Statelor Unite, le-a cerut membrilor Consiliului de Securitate al ONU să susțină extinderea anchetei internaționale cu privire la atacurile chimice din Siria, argumentând că acest lucru l-ar opri pe Bashar al-Assad să mai folosească arme chimice asupra populației civile.