ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia își mobilizează întreaga flotă de război din Marea Nordului, cu nave de război purtătoare de bombardiere, pregătind un asalt decisiv asupra orașului sirian Alep, aflat sub asediu, după cum a declarat miercuri un diplomat NATO de rang înalt agenției Reuters, pe baza unor informații furnizate de serviciile occidentale.

Rusia "își desfășoară întreaga flotă nordică și mare parte din flota baltică pe suprafața cea mai mare de la sfârșitul războiului rece", a declarat diplomatul respectiv, sub rezerva anonimatului.

"Nu e o vizită de prietenie. În două săptămâni, vom asista la o intensificare a atacurilor aeriene asupra Alepului, ca parte a strategiei Rusiei de a declara victoria acolo", a adăugat el.

Armata norvegiană a difuzat miercuri fotografii făcute de avioane de supraveghere în care apare o flotă de nave de război rusești navigând în apele internaționale în largul coastelor Norvegiei și care s-ar îndrepta spre Siria, potrivit Reuters, citată de Agerpres,  

Fotografii ale navelor, care includ portavionul Amiral Kuznețov și crucișătorul purtător de rachete Piotr Veliki, au fost făcute luni în apropierea Insulei Andoya din nordul Norvegiei. 

Un purtător de cuvânt al serviciilor de informații militare norvegiene a declarat că forțele armate ale țării sale difuzează în mod frecvent astfel de fotografii, în timp ce potrivit ziarului VG, care-l citează pe generalul Morten Haga Lunde, șef al serviciilor, opt nave surprinse în aceste imagini "vor juca probabil un rol în lupta decisivă pentru Alep".