ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a cerut marți închiderea frontierei turco-siriene pentru a tăia căile de aprovizionare a 'teroriștilor', inclusiv prin intermediul convoaielor umanitare, relatează Agerpres.

'Nu există loc pentru teroriști și extremiști, nici în acordurile de încetare a focului, nici într-un proces de reglementare politică', a declarat Lavrov în fața Consiliului drepturilor omului al ONU de la Geneva.

'O sarcină foarte specială constă în tăierea aprovizionării teroriștilor din exterior. Pentru a ajunge la acest lucru, este important să închidem frontiera între Siria și Turcia, pentru că pe aici aceste bande primesc arme, inclusiv prin intermediul convoaielor umanitare', a afirmat el.

Șeful diplomației ruse a subliniat că o 'înfrângere masivă a Statului Islamic și a Frontului Al-Nosra (ramura siriană a Al-Qaida) este o condiție prealabilă și necesară pentru a apăra drepturile populației siriene care a suferit prea mult'.