Rusia a reacţionat dur la cererile adresate de SUA Bulgariei şi Ungariei pentru interzicerea zborurilor militare spre Siria, numind gestul Washingtonului ca fiind o "grosolănie internaţională".

"Solicitările adresate de Statele Unite Greciei şi Bulgariei pentru închiderea spaţiului aerian echivalează cu o grosolănie internaţională", a reacţionat Ministerul rus de Externe, potrivit revistei Newsweek, citate de Hotnews.

Statele Unite au cerut Greciei şi Bulgariei să nu permită survolul avioanelor militare ruse în drumul spre Siria.

Bulgaria a anunţat marţi că a respins o cerere formulată de Rusia de a permite avioanelor militare de transport ruse să survoleze teritoriul bulgar în drum spre Siria în perioada 1-24 septembrie.

Pe de altă parte, Grecia nu a aprobat solicitarea SUA, guvernul de la Atena anunţând că nu va interzice folosirea spațiului său aerian de către Rusia.

Rusia a trimis în ultimele zile două nave de desant pentru tancuri și mai multe avioane către Siria, unde a desfășurat și o mică unitate de infanterie marină. Deşi responsabili americani au sugerat zilele trecute că Rusia își sporește prezența militară în Siria, guvernul de la Damasc a dezmințit aceste informații.