ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia își flexează mușchii în fața Americii. Moscova pregătește cele mai mari teste cu rachete nucleare din ultimii 25 de ani, anunță presa germană.

Potrivit cotidianului german Bild, marina rusă urmează să trimită în Arctica doua noi submarine din clasa "Borei" de generația a patra, cu o lungime de 170 de metri, pentru lansarea de rachete cu focoase nucleare. Este posibil ca 16 rachete sa fie lansate la aceste exerciții, relatează b1.ro.

Versiunea oficială este că Rusia dorește să verifice nivelul pregătirii de luptă a submarinelor sale, dar, de fapt, scrie Bild, scopul testelor este să facă o demonstrație de forță în fața SUA, care recent au testat o rachetă cu rază lungă de acțiune de tipul Minuteman.

În plus, tirurile cu rachete ale Rusiei intervin în contextul în care, așa cum a scris presa sud-coreeană, regimul Coreii de Nord a amenințat că este dispus să utilizeze arma nucleară "în orice moment".