ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Tribunalului Penal Internațional (TPI) de condamnare la închisoare pe viață a lui Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, este „tendențioasă și antisârbă", consideră Ministerul rus de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

„Această decizie judiciară este o continuare a liniei politizate și tendențioase care a caracterizat activitatea Tribunalului Penal Internațional de la început", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

„Nu doar că această interpretare tendențioasă și antisârbă a tragicelor evenimente petrecute în anii 1990 în fosta Iugoslavie, pe care instanța s-a bazat în mod artificial, nu a ajutat la susținerea principiului deciderii unei pedepse care să nu permită repetarea unor cazuri de acest fel, dar a afectat și încrederea reciprocă a popoarelor din Balcani", a subliniat reprezentanta Ministerului rus de Externe.

Tribunalul Penal Internațional a aplicat o „justiție selectivă", fără a-și „îndeplini obiectiv rolul", a insistat Maria Zaharova.

Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia-Herțegovina, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață de Tribunalul Penal Internațional, pentru acuzațiile de genocid, crime împotriva umanității și crime de război.