ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a desfășurat rachete Iskander M în regiunea Kaliningrad, în apropierea granițelor cu Lituania și Polonia. Rachetele sunt capabile să penetreze orice scut antibalistic și pot transporta chiar și focoase nucleare.

Ministerul rus al Apărării nu face niciun secret din faptul că are în Kaliningrad acest tip de rachete și spune că rachetele sunt desfășurate în cadrul programului de pregătire militară a forțelor armate ruse.

"În primul rand, cei care fac atâta galagie trebuie să știe că sistemul tactic operativ de rachete Iskander este unul mobil. În cadrul planurilor de pregătire de luptă unitățile de rachete se deplasează permanent, depășind distanțe mari pe teritoriul Federației pe cale aeriană, maritimă și terestră", spune Igor Konashenkov, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, conform TVR.

Oficialul mai precizează că o rachetă Iskander a fost transportată la vedere și expusă deliberat tocmai pentru a urmări traiectoria și parametrii de lucru ai unui satelit spion american care monitorizează activitatea forțelor armate ruse.

Sistemele de rachetă de tip Iskander M au o rază de acțiune de 500 de kilometri, pot transporta focoase nucleare și sunt capabile să distrugă obiecte de infrastructură și centre de comandă ale inamicului.