ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia este gata să acționeze ca mediator între Coreea de Nord și SUA, dacă cele două părți vor dori un asemenea rol pentru ea, a anunțat Kremlinul marți, informează Reuters, conform Agerpres.

„Disponibilitatea Rusiei de a oferi o cale liberă de rezolvare (a conflictului) este evidentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Consiliul de Securitate ONU a aprobat, vineri, impunerea unor noi sancțiuni Coreei de Nord.

Rezoluția a fost adoptată în unanimitate de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv de Rusia și China, principalii parteneri economici ai Regimului de la Phenian.
 
Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a făcut apel către ambele țări, luni, pentru începerea unor negocieri între Phenian și Washington, menționând că Rusia este pregătită să ia parte la un astfel de proces.

Deși oficialii SUA susțin că își doresc o soluție diplomatică, președintele Donald Trump a declarat că, înainte de toate, statul nord-coreean trebuie să demonstreze că este pregătit să renunțe la programul nuclear.