Rusia a început să-și reducă vineri prezența militară în Siria cu retragerea unicului său portavion "Amiral Kuznețov” și a crucișătorului cu propulsie nucleară „Petru cel Mare”, desfășurate în estul Mediteranei, potrivit Reuters, Interfax și EFE, transmite Agerpres.

Un anunț în acest sens a fost făcut de șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, citat de agenția de presă TASS.

„În conformitate cu decizia Comandantului suprem al armatei ruse, președintele țării, Vladimir Putin, Ministerul Apărării demarează reducerea contingentului său militar în Siria”, a indicat generalul de armată Valeri Gherasimov.

Amintim că la sfârșitul lunii decembrie 2016 Turcia și Rusia s-au înțeles asupra unui acord de încetare a focului în toată Siria.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.