Rusia intenționează să se deconecteze de la internet, pentru scurt timp, o măsură care face parte din strategia Kremlinului față de un viitor război cibernetic, scrie BBC. 

Testul constă în faptul că informațiile care se transmit între cetățenii ruși și anumite organizații vor rămând doar în interiorul Rusiei și nu vor fi distribuite prin servere internaționale. 

Anul trecut, în parlamentul de la Moscova a fost introdusă o lege care permite modificările tehnice pentru acest caz. Potrivit BBC, testul urmează să aibă până la data de 1 aprilie. Concret, site-urile rusești își vor testa capacitatea de a funcționa și în eventualitatea în care puterile străine vor acționa pentru izolarea Rusiei în mediul online. 

NATO și aliații săi au amenințat că vor sancționa Rusia din cauza atacurilor cibernetice și a altor interferențe.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.