Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat că președintele Vladimir Putin, a aprobat, duminică, o serie de modificări ale reglementărilor maritime, în sensul extinderii activităţilor flotei ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică şi Marea Mediterană, pe fondul consolidării prezenţei militare NATO.

"Preşedintele Vladimir Putin a promulgat duminică o serie de anexe la Doctrina maritimă. Amendamentele la Doctrina navală a Rusiei au devenit necesare din cauza extinderii NATO spre Est şi în contextul unificării Crimeei cu Rusia", a spus Dmitri Rogozin, potrivit TASS, citat de b1.ro.

Vicepremierul rus a explicat că erau necesare "schimbări în contextul modificării situaţiei politice internaţionale şi al consolidării rolului Rusiei de mare putere navală".

Mai mult de atât, acesta a precizat că "se pune un accent special pe zonele atlantică şi arctică".

"Suntem atenţi la zona Oceanului Atlantic, în contextul extinderii NATO spre Est şi construirii infrastructurii militare în apropierea frontierelor ruse", a precizat Rogozin.

"Al doilea element luat în considerare este cel al unificării Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia. În al treilea rând, există intenţia de a relua prezenţa flotei ruse în Marea Mediterană", a spus Rogozin.