ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia şi Armenia sunt pe punctul de a semna un acord comun pentru crearea unui sistem de apărare anti-aeriana în regiunea Caucazului, potrivit unui document online postat de guvernul de la Kremlin şi preluat de TASS.

Un acord similar a fost semnat cu Kazahstanul, preşedintele acestei foste republici sovietice Nursultan Nazarbaev ratificând documentul în luna mai a anului trecut.

Rusia are în vedere crearea unei zone de apărare antiaeriană, care să apere în mod eficient atât frontierele occidentale ale Rusiei, cât şi pe cele ale partenerilor săi din cadrul OTSC (Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă - Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan), structură ce se doreşte a fi un corespondent în zonă al NATO.

În cadrul acordurilor preconizate cu statele OTSC, Rusia ar urma să livreze acestora noi sisteme antirachetă, scrie Agerpres.