ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova își va întări puternic flota militară de la Marea Neagră, cu zeci de nave noi, ca ”o sfidare foarte serioasă la adresa celor ce se considerau stăpânii Mediteranei şi Mării Negre". 

Peste 50 de nave noi vor intra în dotarea flotei de la Marea Neagră până în 2020, iar şase submarine noi până la sfârşitul anului viitor.

Vicepreşedintele Dumei de Stat, Serghei Cemezov, unul din liderii partidului puterii, Rusia Unită, a declarat că flota rusă a Mării Negre va primi în următorii cinci ani peste 50 de nave de diferite categorii, între care şase submarine de tip nou, ce vor intra în serviciu până în anul 2016, transmite corespondentul Radio România la Moscova. Declaraţia oficialului rus a fost făcută cu ocazia sărbătorii Zilei Flotei Negre, înfiinţată pe 13 mai 1700. 
 
Făcând aluzie la Statele Unite şi NATO, Serghei Cemezov a declarat că reînarmarea flotei Mării Negre este "o sfidare foarte serioasă la adresa celor ce se considerau stăpânii Mediteranei şi Mării Negre". ”Am recâştigat controlul asupra Mării Negre şi Mării Mediterane”, a susţinut vicepreşedintele Dumei. 
 
Rusia a lansat un  amplu program de modernizare a flotei de la Marea Neagră, după alipirea Crimeii, unde se află principala ei bază şi eliminarea restricţiilor impuse de tratatul cu Ucraina, ce reglementa prezenţa navelor ruseşti în peninsulă.