ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia nu intenționează să intervină în alegerile prezidențiale din SUA, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, comentând declarațiile candidatului republican la prezidențiale, Donald Trump, despre o posibilă fraudare a scrutinului, relatează agenția de presă TASS.

"Noi nu avem dreptul și nicio intenție de a interveni în procesul alegerilor din SUA; și fără noi există o mulțime de probleme acolo', a reiterat Peskov, calificând drept o chestiune internă a Statelor Unite 'problema combaterii fraudei în alegerile prezidențiale".
 
Anterior, Donald Trump declanșase un adevărat scandal în Statele Unite, afirmând că ar putea pierde alegerile numai în cazul unor fraude masive, fără a oferi vreo probă în sprijinul declarației sale, amintește agenția de presă citată.

În același timp, Dmitri Peskov a respins declarațiile potrivit cărora Kremlinul ar fi colectat informații denigratoare despre candidata democrată Hillary Clinton în scopul lansării unei campanii de dezinformare privind alegerile din SUA, potrivit RIA Novosti.

Conform presei, SUA, care au acuzat Moscova de ingerință în campania electorală din Statele Unite, nu se așteaptă la un atac cibernetic de anvergură în ziua alegerilor, ci mai degrabă la apariția unor documente false în scop de dezinformare, transmite agerpres.