Rusia nu intenționează să intervină în alegerile prezidențiale din SUA, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, comentând declarațiile candidatului republican la prezidențiale, Donald Trump, despre o posibilă fraudare a scrutinului, relatează agenția de presă TASS.

"Noi nu avem dreptul și nicio intenție de a interveni în procesul alegerilor din SUA; și fără noi există o mulțime de probleme acolo', a reiterat Peskov, calificând drept o chestiune internă a Statelor Unite 'problema combaterii fraudei în alegerile prezidențiale".
 
Anterior, Donald Trump declanșase un adevărat scandal în Statele Unite, afirmând că ar putea pierde alegerile numai în cazul unor fraude masive, fără a oferi vreo probă în sprijinul declarației sale, amintește agenția de presă citată.

În același timp, Dmitri Peskov a respins declarațiile potrivit cărora Kremlinul ar fi colectat informații denigratoare despre candidata democrată Hillary Clinton în scopul lansării unei campanii de dezinformare privind alegerile din SUA, potrivit RIA Novosti.

Conform presei, SUA, care au acuzat Moscova de ingerință în campania electorală din Statele Unite, nu se așteaptă la un atac cibernetic de anvergură în ziua alegerilor, ci mai degrabă la apariția unor documente false în scop de dezinformare, transmite agerpres.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews