ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 200 de tone de fructe, legume şi brânzeturi au fost ajuns sub lama buldozerelor, in urma deciziei autorităţilor ruse. Toate erau produse alimentare europene sau americane aflate sub embargo. Ordinul distrugerii lor a venit direct de la Vladimir Putin.

Cel puțin 220 de tone de fructe occidentale sub embargo au fost distruse. Moscova continuându-și campania de distrugere a produselor alimentare, în ciuda revoltei provocate în rândul societății civile. 

Rusia, care acuză țări precum Belarus și Kazahstan că introduc pe teritoriul rus produse europene sub embargo, încercând să le facă să treacă drept produse locale, speră ca o serie de cazuri de distrugere să fie suficiente pentru a încerca să descurajeze persoanele care încearcă să ocolească embargoul, notează AFP.

Sute de tone de piersici, nectarine și struguri au fost confiscate de vameși la frontiera cu Belarus. Cu certificate de proveniență din R. Moldova sau Turcia, fructele proveneau de fapt din UE și au fost imediat distruse, a anunțat agenția sanitară rusă Roselhoznadzor. Aproape 40 de tone de fructe au fost de asemenea distruse după ce au ajuns în țară pe la frontiera cu Belarusul cu certificate false din Maroc și Ecuador, deși proveneau în realitate din Lituania, a adăugat agenția.


O petiție semnată de peste 310.000 de persoane, pe site-ul de internet Change.org, a cerut ca hrana confiscată să fie dată "foștilor combatanți, persoanelor cu handicap, familiilor numeroase sau celor care au suferit din cauza dezastrelor naturale". Până în prezent, aceste produse, aflate sub incidența embargoului din Rusia în replică la sancțiunile UE, pe fondul crizei ucrainene, erau returnate în țara lor de origine.