ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova consideră că votul NU dat de greci la referendum duce mai aproape Grecia de ieșirea din zona euro, potrivit AFP.

Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Alexei Likhachev, potrivit ziare.com. Banca centrală a Rusiei a dat asigurări că accentuarea crizei grecești nu va afecta sistemul bancar rus.

Și alte voci din spațiul european au întâmpinat cu simpatie votul grecilor. Opoziţia franceză a salutat rezultatul referendumului grec. Marine Le Pen a declarat că votul de duminică va pune capăt "oligarhiei Uniunii Europene".

"Votul va pava drumul către o abordare mai sănătoasă (a negocierilor - n.red.) ", a opinat aceasta, potrivit Reuters.

Și liderul partidului antiliberal spaniol Podemos, aliat al Syriza, şi-a manifestat bucuria după anunţarea primelor rezultate parţiale care indică o victorie a taberei "nu" în referendumul din Grecia, apreciind că "Democraţia a câştigat" în această ţară, relatează Le Figaro.

"Astăzi democraţia a câştigat în Grecia", a scris pe contul său de Twitter Pablo Iglesias, șeful Podemos, care i-a îndemnat pe greci să voteze împotriva măsurilor de austeritate, informează realitatea.net.