ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia recunoaște oficial că prăbușirea avionului de pasageri din Egipt a avut loc în urma unui atentat cu bombă. 

Președintele Vladimir Putin a dat asigurări că îi va găsi pe autorii atentatului în orice colț de pe planetă s-ar ascunde. A pus chiar la dispoziție o sumă foate mare de bani, drept recompesă pentru orice informație care va duce la prinderea lor, informează TVR.
 
La ședința dedicată finalizării anchetei catastrofei aviatice din Egipt, directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexandr Bortnikov i-a raportat președintelui Putin că aeronava cu 224 de pasageri ruși la bord a explodat în aer în urma unui atentat terorist. Bortnikov afirmă că au fost identificate urme de explozibil pe fragmentele de avion, bagajele și rămășițele pasagerilor. Bomba a avut echivalentul până la un kilogram de trinitrotoluen și a fost detonată la mare altitudine, așa explicându-se suprafața mare pe care s-au împrăștiat resturile avionului.

Putin afirmă că tragedia din Egipt este cel mai sângeros atentat împotriva Rusiei pus la cale de teroriști. Rusia, spunea Vladimir Putin, își va mobiliza toate resursele pentru a-i găsi pe vinovați.

Va trebui să facem acest lucru fără limită de timp. Să îi știm pe nume pe fiecare în parte. Îi vom căuta peste tot indiferent unde s-ar ascunde. Îi vom găsi în orice colț de pe planetă și îi vom pedepsi, a declarat Vladimir Putin.

Serviciul Federal de Securiate - FSB oferă o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru orice informație care ar putea duce la autorii atentatului. Serviciile secrete occidentale, încă din primele zile după catastrofă, au vorbit despre un posibil atentat și chiar au dat și numele organizatorului - auto-intitulatul emir al așa-numitului Vilayat islamic din Peninsula Sinai.