ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii de la Moscova sunt tot mai îngrijorați de prezența NATO în fostele țări comuniste din Europa de Est și iau în calcul varianta în care Alianța se pregătește să dea o lovitură decisivă Rusiei în această zonă.

„Au planuri serioase să pună la punct un scenariu pentru o așa-zisă lovitură globală. Ne-au luat fostele baze militare din țările ex-sovietice din regiunea Balticii, din România și Polonia și mobilizează trupe acolo”, susține Franz Klintsevici, șeful Consiliului de Apărare din camera superioară a Parlamentului Federației Ruse, citat de Newsweek.

Planuri mari

„De fapt, se pare că își amenajează un bastion, aranjând echipamentul și platforma pentru pregătirea unor planuri mai mari”, a explicat parlamentarul rus în cadrul unui interviu dat agenției Interfax.

Klintsevici susțină că Moscova monitorizează mișcările NATO și că, în acest moment, Rusia este protejată de „soluțiile tehnologice dezvoltate cu costuri reduse”.

În cazul unui război convențional, rușii par să aibă avantajul unui număr mai mare de trupe, estimările Ministerului Apărării de la Moscova arătând o forță suplimentară de aproximativ 400.000 de soldați în tabăra Federației Ruse.
Numărul este de 10 ori mai mare decât cel al soldaților din forța rapidă de intervenție pe care NATO ar fi gata să o mobilizeze în Estul Europei în cazul unei agresiuni rusești.

Pe lângă aceasta, fiecare țară are și armata sa, iar alte trupe ale Alianței sunt deja prezente în flancul estic în regim permanent.

Cum conducerea NATO a anunțat că, după summitul de luna viitoare din Varșovia, numărul forțelor prezente în regiunile de lângă Marea Baltică și Marea Neagră va crește, Klintsevici anunță la rându-i că Rusia va continua planul de reîntărire a forțelor din Districtul Militar de Vest.