ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceministrul Apărării Federaţiei Ruse, Anatolii Antonov, a declarat, duminică, că Rusia şi China vor efectua până pe 21 mai o serie de exerciţii militare comune în Marea Mediterană în scopul menţinerii securităţii căilor maritime în lume, informează Itar-Tass, citată de reportervirtual.ro.

"Exercițiile nu sunt îndreptatre spre o a treia parte și nu au legătură cu situația politică din regiune”, a afirmat înaltul oficial rus.

De asemenea, în Marea Mediterană nouă nave militare au intrat în faza activă a exerciţiilor comune ruso-chineze.

Joi, distrugătorul "Moscova”, nava amiral a Flotei ruse la Marea Neagră, a plecat de la baza Sevastopol către Marea Mediterană, unde va deschide seria exercițiilor navale comune ruso-chineze.

”Prezența Chinei în această parte a lumii este un fenomen nou în relațiile internaționale, determinat de nivelul ridicat de asociere strategică la care au ajuns în ultima vreme Rusia și China”, a declarat fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, Andrei Kokoșin.

În opinia oficialului rus, prin participarea la aceste exerciții, China își arată sprijinul politico-militar față de Rusia, într-un moment în care relațiile acesteia din urmă cu statele occidentale traversează o perioadă dificilă ca urmare a crizei din Ucraina.

Următoarele manevre comune ruso-chineze vor avea loc în Marea Japoniei.