Rusia şi Estonia au făcut, sâmbătă, un schimb de doi spioni condamnaţi, într-o scenă decupată parcă dintr-un thriller despre Războiul Rece. 
 
Acest schimb a avut loc pe un pod aflat pe râul Piusa, care separă Regiunea de Vest a Rusiei, Pskovd, de regiunea estoniană Polva, scrie Daily Mail. 
 
Oficialii  celor două state, însoțiți de cei doi spioni, s-au întâlnit la mijlocul podului, Rusia eliberându-l pe Eston Kohver în schimbul lui Aleksei Dressen.
 
Kohver, un membru al serviciilor estone de securitate, a fost condamnat, luna trecută, la 15 ani de închisoare într-o închisoare rusească, în timp ce Aleksei Dressen a fost încarcerat în Estonia în 2012 pentru spionaj în favoarea Moscovei.
 
Relațiile dintre Rusia și Estonia au devenit tot mai încordate din anul 2004, când această republică baltică a devenit membră NATO. După anexarea Crimeii de către Rusia, în 2014, Estonia a fost una dintre vocile critice la adresa Moscovei, acuzând apoi Rusia și pentru că îi sprijină pe rebelii pro ruși din estul separatist al Ucrainei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.