ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia şi Estonia au făcut, sâmbătă, un schimb de doi spioni condamnaţi, într-o scenă decupată parcă dintr-un thriller despre Războiul Rece. 
 
Acest schimb a avut loc pe un pod aflat pe râul Piusa, care separă Regiunea de Vest a Rusiei, Pskovd, de regiunea estoniană Polva, scrie Daily Mail. 
 
Oficialii  celor două state, însoțiți de cei doi spioni, s-au întâlnit la mijlocul podului, Rusia eliberându-l pe Eston Kohver în schimbul lui Aleksei Dressen.
 
Kohver, un membru al serviciilor estone de securitate, a fost condamnat, luna trecută, la 15 ani de închisoare într-o închisoare rusească, în timp ce Aleksei Dressen a fost încarcerat în Estonia în 2012 pentru spionaj în favoarea Moscovei.
 
Relațiile dintre Rusia și Estonia au devenit tot mai încordate din anul 2004, când această republică baltică a devenit membră NATO. După anexarea Crimeii de către Rusia, în 2014, Estonia a fost una dintre vocile critice la adresa Moscovei, acuzând apoi Rusia și pentru că îi sprijină pe rebelii pro ruși din estul separatist al Ucrainei.