ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și Qatar ar putea să piardă dreptul organizării campionatului mondial de fotbal, dacă se vor dovedi acuzațiile de mită, a indicat un oficial FIFA pentru un ziar elvețian.

Rusia și Qatar riscă să piardă organizarea turneelor din 2018 și 2022 dacă acuzațiile de mită se vor dovedi adevărate, a afirmat Domenico Scala,  șeful comisiei de audit al FIFA, conform Al Jazeera.

Cele două țări au respins suspiciunile privind săvârșirea unor ilegalități pentru a ajunge să organizeze Cupa Mondială, iar Scala admite că până acum nu a văzut dovezi ale corupției în ce privește implicarea celor două state. El a făcut declarații similare încă din 2013, amenințând și atunci că, dacă se va dovedi că Rusia și Qatar au cumpărat voturi pentru a câștiga organizarea turneelor, vor pierde automat acest drept.

Procurorii americani au pus deja sub acuzare 14 persoane pentru luare de mită și corupție, cu un prejudiciu estimat de peste 150 de milioane de euro in 24 de ani. Autoritățile elvețiene au deschis la rândul lor o anchetă pentru a investiga modul de acordare a turneelor din 2018 și 2022. Sepp Blatter a candidat la șefia FIFA și a fost și reales, dar patru zile mai târziu a renunțat la funcție.