ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, au căzut de acord privind o dată și un loc pentru a organiza primul lor summit oficial, a anunțat consilierului prezidențial rus, Yuri Ushakov, care a subliniat că întâlnirea nu va avea loc nici în Rusia, nici în SUA.

Posibila întâlnire dintre Trump și Putin  stârnește deja îngrijorări printre liderii europeni care își doresc pe mai departe o campanie de izolare internațională a Rusiei. 

”Totul este incert. Nimeni nu știe ce va spune”, a declarat un oficial occidental despre Trump și posibila întâlnire.


Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni luna viitoare la Helsinki, a informat și un oficial al Statelor Unite, conform CNN.

Anunțul a venit după întâlnirea de miercuri a consilierului pe probleme de securitate națională a SUA, John Bolton cu Vladimir Putin, cei doi discutând posibilitatea unui summit, controlul armelor nucleare și alte probleme bilaterale.

Aceasta este prima confirmare oficială a intenției Casei Albe de a organiza discuții directe cu Putin, care s-a întâlnit ultima oară cu Trump în timpul unui summit G20 în iulie 2017. 

Bolton s-a întâlnit și cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu ministrul Apărării, Serghei Shoigu și cu consilierul Ushakov. „Trebuie să spun, cu regret, că relațiile ruso-americane nu sunt în cea mai bună formă și am spus acest lucru în repetate rânduri în public și vă spun și acum: cred că acest lucru este un rezultat al tensiunilor politice din SUA”, i-a transmis Putin lui Bolton. El a adăugat: „Vizita dumneavoastră la Moscova ne-a oferit speranța că putem face primii pași pentru a îmbunătăți relațiile dintre guvernele noastre”.