Președintele american Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, au căzut de acord privind o dată și un loc pentru a organiza primul lor summit oficial, a anunțat consilierului prezidențial rus, Yuri Ushakov, care a subliniat că întâlnirea nu va avea loc nici în Rusia, nici în SUA.

Posibila întâlnire dintre Trump și Putin  stârnește deja îngrijorări printre liderii europeni care își doresc pe mai departe o campanie de izolare internațională a Rusiei. 

”Totul este incert. Nimeni nu știe ce va spune”, a declarat un oficial occidental despre Trump și posibila întâlnire.


Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni luna viitoare la Helsinki, a informat și un oficial al Statelor Unite, conform CNN.

Anunțul a venit după întâlnirea de miercuri a consilierului pe probleme de securitate națională a SUA, John Bolton cu Vladimir Putin, cei doi discutând posibilitatea unui summit, controlul armelor nucleare și alte probleme bilaterale.

Aceasta este prima confirmare oficială a intenției Casei Albe de a organiza discuții directe cu Putin, care s-a întâlnit ultima oară cu Trump în timpul unui summit G20 în iulie 2017. 

Bolton s-a întâlnit și cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu ministrul Apărării, Serghei Shoigu și cu consilierul Ushakov. „Trebuie să spun, cu regret, că relațiile ruso-americane nu sunt în cea mai bună formă și am spus acest lucru în repetate rânduri în public și vă spun și acum: cred că acest lucru este un rezultat al tensiunilor politice din SUA”, i-a transmis Putin lui Bolton. El a adăugat: „Vizita dumneavoastră la Moscova ne-a oferit speranța că putem face primii pași pentru a îmbunătăți relațiile dintre guvernele noastre”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews