ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Occidentului să avertizeze Rusia să nu arunce în aer un baraj uriaș care ar inunda o porțiune din sudul Ucrainei, în timp ce forțele sale se pregătesc să împingă trupele Moscovei din Herson într-una dintre cele mai importante bătălii din război, potrivit Reuters.

Într-un discurs televizat, Zelenski a declarat că forțele rusești au pus explozibili în interiorul uriașului baraj Nova Kakhovka, care reține un rezervor uriaș care domină o mare parte din sudul Ucrainei, și că plănuiesc să îl arunce în aer.

„Acum, toată lumea trebuie să acționeze puternic și rapid pentru a preveni un nou atac terorist rusesc. Distrugerea barajului ar însemna un dezastru pe scară largă", a declarat el.

Rusia a acuzat Kievul la începutul acestei săptămâni plănuiește să distrugă barajul, ceea ce oficialii ucraineni au numit un semn că Moscova ar putea să îl arunce în aer și să dea vina pe Kiev.
 
Niciuna dintre părți nu a prezentat dovezi care să susțină acuzațiile lor.