Rusia a intensificat raidurile aeriene asupra orașelor controlate de rebeli în provincia siriană Idlib, duminică noapte, la o zi după ce aceștia au doborât un avion de vânătoare rusesc, omorând pilotul, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Surse ale apărării civile au declarat că atacurile au avut ca ținte localitățile Kafr Nubl și Maasran, cât și orașele Saqaqeb, Maarat al Numan și Idlib. Mai multe victime au fost raportate pe măsură ce echiele de intervenție ajutau oamenii să iasă de sub dărâmături.

Numărul victimelor nu a fost comunicat încă de autorități.

Câțiva martori au informat că un spital din Maarat al Numan a fost lovit. Cel puțin cinci persoane sunt presupuse moarte într-un atac separat care a afectat o clădire rezidențială.

Un avion militar rus a fost doborât sâmbătă în Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că pilotul avionului a murit în timpul confruntărilor cu rebelii care încercau să-l captureze.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.