ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Navele de război pe care Rusia le avea în portul sirian Tartus au părăsit zona, scrie presa rusă,  care se bazează pe imagini din satelit publicate de un portal de monitorizare, Image Satellite International.

Șeful comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Vladimir Șamanov, a confirmat informația și a explicat că retragerea navelor din port în apele internaționale se face din motive de securitate,  subliniind că aceasta este o măsură de precauție uzuală.

Kommersant scrie, citând surse proprii, că partea rusă așteaptă în prezent să primească de la Statele Unite coordonatele țintelor care ar putea fi vizate de un atac american, astfel încât să fie exclusă posibilitatea unor pierderi în rândul armatei ruse. 

Moscova are două baze aeriene pe coasta siriană, la Tartus, nu departe de frontiera cu Libanul, și Hmeimim, în nordul Latakia.