ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rogozin i-a prezentat premierului sârb Aleksandar Vucici modelul unui sistem rusesc de rachete antiaeriene, S-300, despre care se crede că este dorit de Serbia. 

Vicepremierul rus a afirmat că dacă Serbia ar fi avut un asemenea sistem în 1999, ar fi scăpat de multe din distrugerile provocate de bombardamentele NATO. 

Rusia a furnizat Serbiei în 2015 până la zece elicoptere de transport. Belgradul, care a achitat deja prețul primelor două elicoptere-cargo, ar mai dori să cumpere și aproximativ 16 elicoptere de atac de la Rusia. Valoarea totală a contractului este estimată la 5 miliarde de euro — o sumă enormă pentru Balcani, consideră presa de la Belgrad.

Alianța nord-atlantică a bombardat în 1999 Iugoslavia dominată de sârbi pentru a pune capăt agresiunii împotriva albanezilor kosovari. 
 
Serbia este unul din cei mai apropiați aliați ai Rusiei în Europa, fiind și candidată la aderarea la UE.