Rusia a instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre, în apropierea frontierei cu Ucraina, conform unor imagini prin satelit obținute de Institutul Imagesat International, informează postul american de televiziune Fox News, scrie Mediafax.
 
Potrivit Institutului Imagesat International, imaginile surprind sisteme de rachete Iskander instalate într-o bază din Krasnodar, oraș rus situat pe litoralul nordic al Mării Negre, în apropierea frontierei cu Ucraina.
Rachetele Iskander au raze de acțiune de până la 500 de kilometri și pot transporta atât ogive convenționale, cât și nucleare.
 
Conform Institutului Imagesat International, sisteme balistice similare au fost instalate în zona Ulan-Ude, în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Mongolia.
 
Potrivit sursei citate, în urmă cu câteva zile, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, a afirmat că autoritățile din Ucraina sunt "sub controlul" Occidentului. "Continuarea de către autoritățile de la Kiev a acestor politici poate contribui la pierderea de către Ucraina a statutului de națiune", a avertizat Nikolai Patrușev, citat de Rossiyskaya Gazeta și de agenția Tass.