ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a decis să suspende regimul fără vize cu Turcia de la începutul anului 2016, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, vineri, după întâlnirea cu omologul său sirian Walid Muallem la Moscova, scrie TASS.

"Rusia a luat decizia, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie, de suspendare a regimului fără vize între Rusia și Turcia", a spus Lavrov.

Lavrov a reiterat faptul că Rusia este preocupată de amenințările teroriste în creștere care provin din Turcia: "Reintroducerea vizelor este direct legată de securitatea Rusiei și a cetățenilor noștri".

"Există un trafic bine administrat de persoane înarmate care trec prin Turcia în diferite direcții", a spus el, adăugând că Turcia a fost reticentă în a coopera cu Rusia în această problemă.

Relațiile dintre Moscova și Ankara sunt extrem de încordate, după ce aviația turcă a doborât, marți, un bombardier rus SU-24, pe motiv că a încălcat spațiul aerian al Turciei.

Regimul fără vize dintre Rusia și Turcia a fost introdus în aprilie 2011, permițând cetățenilor ruși să stea timp de 30 de zile pe teritoriul turc fără să aibă nevoie de viză, situație valabilă și cetățenilor turci în ceea ce privește Rusia. Acordul dintre cele două țări a fost semnat ca urmarea faptului că Turcia este o destinație preferată a turiștii ruși. Anul trecut, aproximativ 3 milioane de ruși au ales să își petreacă vacanța în Turcia.