ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării din Rusia l-a acuzat astăzi pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, că este implicat în comerțul ilegal cu petrol desfășurat de ISIS. 
 
Aflați la un eveniment la Moscova, oficialii au vorbit despre câteva imagini din satelit în care, afirmă aceștia, apar camioane-cisternă care se îndreaptă dinspre un teritoriu aflat sub controlul Statului Islamic către Turcia.

„Astăzi prezentăm doar o parte dintre dovezile care confirmă că o întreagă echipă de bandiți și conducători ai Turciei operează în regiune pentru a fura petrol de la vecini. Cantități mari de petrol intră pe teritoriul Turciei, fiind transportat de mii de camioane”, declară Antonov, potrivit CNN.
 
Oficialul rus a prezentat imagini cu coloane de camioane cu petrol care trec granița din Siria în Turcia.

„Potrivit datelor noastre, liderii de top ai Turciei, președintele Erdogan și familia sa, sunt implicați în aceste afaceri ilegale”, a mai spus Antonov. 

Apoi a prezentat și imagini cu bombardamentele efectuate de ruși asupra rafinăriilor și camioanelor cu petrol ale ISIS.