Un reprezentant al industriei rusești de apărare a afirmat joi că Rusia trimite echipament militar Venezuelei, transmite DPA, citând Interfax.

Viktor Kladov, director pentru cooperare internațională al companiei de stat Rostec, producătoare de armament, a declarat la o expoziție de specialitate din Malaezia că „Venezuela se află într-o situație dificilă. De aceea, este necesar să sprijinim un nivel suficient de pregătire de luptă pentru Venezuela, cu echipament produs în Rusia” și a adăugat că „această activitate este în curs de desfășurare și este, desigur, corectă”, asta și pentru că „Venezuela este partenerul nostru tradițional, de încredere. Menținem colaborarea” - informează Agerpres.

Reprezentantul Rostec a amintit că Rusia construiește în Venezuela o fabrică de pistoale-mitralieră Kalașnikov și un centru de service pentru elicoptere. Firma producătoare Kalașnikov își anunțase deja intenția de a începe anul acesta montajul armelor automate model AK-103 în Venezuela, cu o capacitate anuală de 25 de mii de bucăți.

Rusia sprijină, inclusiv financiar, regimul de la Caracas condus de Nicolas Maduro, președintele ales al Venezuelei, aflat la al doilea mandat, contestat de SUA și statele occidentale din UE.

Săptămâna aceasta, oficiali militari ruși au ajuns în capitala venezueleană, în cadrul unei misiuni despre care atașatul militar venezuelean la Moscova a declarat că este „de cooperare militară și tehnică” și nu „legată de o posibilă desfășurare de operațiuni militare”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews