ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțe navale rusești echipate cu rachete "Kalibr” vor fi desfășurate permanent în Marea Mediterană, a anunțat miercuri Vladimir Putin.


„În acest an, din cauza menținerii amenințării teroriste în Siria, navele noastre echipate cu rachete de croazieră 'Kalibr' vor patrula în permanență în Marea Mediterană”, a declarat Putin, adăugând că, în general, pentru acest an sunt planificate 102 marșuri (de antrenament) ale navelor și submarinelor rusești. 

La sfârșitul lunii ianuarie, nave și submarine rusești au lansat circa 100 de rachete Kalibr asupra unor ținte ale jihadiștilor în Siria, conform agențiilor de presă ruse. 
 
Experții în armament susțin că astfel de rachete ar putea lovi oriunde în Europa folosind focoase atât convenționale cât și nucleare, deoarece ar o rază de acțiune de aproape 5.500 de kilometri – dublul distanței dintre Londra și Moscova - deși Rusia insistă că raza este de numai 1.500 de kilometri.