ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia denunță tentative ale Statelor Unite de a utiliza forța militară, avertizând că va riposta, avertizează Administrația de la Moscova, precizând că distrugătorul american Donald Cook, interceptat recent de avioane ruse în Marea Baltică, se îndrepta spre enclava rusă Kaliningrad.

Referindu-se la incidente petrecute recent în Marea Baltică, Aleksandr Grușko, ambasadorul Rusiei la NATO, a declarat: "Avem de-a face cu tentative de a exercita presiuni militare asupra Rusiei".

"Vom lua toate măsurile necesare, vom trece la precauții, pentru a compensa aceste tentative de utilizare a forței militare", a afirmat Grușko la finalul reuniunii Consiliului NATO-Rusia.

Ambasadorul SUA la NATO, Douglas Lute, l-a interpelat pe omologul său rus în legătură cu incidentul din Marea Baltică, precizând că avioanele ruse s-au apropiat periculos.

"Ne aflam în apele internaționale", i-a spus Douglas Lute lui Aleksandr Grușko, potrivit unor surse Reuters, citate de Mediafax.