ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și Iranul intenționează să desfășoare exerciții navale comune în Oceanul Indian, a declarat luni ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenția rusă de presă TASS, potrivit Mediafax

Șeful diplomației iraniene a declarat luni, în urma întrevederii cu omologul său rus, Serghei Lavrov, că Teheranul salută propunerea Rusiei de a contribui la securitatea din regiunea Golfului.

„În ceea ce privește securitatea din Golful Persic, punctele noastre de vedere sunt similare celor prezentate de Moscova. Încurajăm inițiativa Rusiei pentru securitatea din Golful Persic”, a declarat luni Mohammad Javad Zarif, adăugând că așteaptă ca Administrația de la Moscova să ia măsuri concrete în această direcție.

Iranul afirmă că este gata să semneze un acord de non-agresiune cu țările din regiune și se prinunță în favoarea menținerii libertății de navigare în Golful Persic.

„Din nefericire, americanii doresc să își trimită contingentul în regiune. Acest lucru va duce la escaladarea tensiunilor”, a avertizat Mohammad Javad Zarif.

După sechestrarea unui petrolier britanic de către forțele iraniene, în replică la arestarea unui petrolier iranian în Gibraltar, Marea Britanie și alte câteva țări au anunțat că vor participa la o misiune internațională coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acțiunilor Iranului.