ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia intenţionează să construiască un submarin fără echipaj, dotat cu rachete nucleare, în cadrul măsurilor de contracarare a sistemelor antirachetă instalate de NATO în România şi Polonia, arata documente militare ruse obţinute de Business Insider şi citate de Mediafax.

Potrivit unui document discutat zilele trecute la o reuniune militară, la care a fost prezent inclusiv preşedintele Vladimir Putin, armata rusă lucrează la Sistemul oceanic multirol Status-6. Proiectul constă în construirea unui submarin fără echipaj care să poată efectua bombardamente nucleare în zone de coastă.

„Sistemul va avea rolul de a distruge componente importante ale inamicilor în zone de coastă, generând daune inacceptabile pe teritoriul unei ţări prin crearea unor zone de contaminare radioactivă care să facă imposibile pe termen lung activităţi militare, economice sau de alt gen”, precizează documentul postat pe un blog al armatei ruse.

Submarinul teleghidat, la care armata rusă lucrează de trei ani, ar urma să aibă o autonomie de până la 10.000 de kilometri şi va putea naviga la adâncimi de până la 1.000 de metri, apropiindu-se de coastele inamicilor Rusiei.