ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova vrea să ajute Grecia să-și reia creșterea economică, extinzând cooperarea în domeniul energetic, 

Anunțul a venit din partea ministrului rus al Energiei Alexandr Novak, duminică, exact în ziua decisivă în care la Bruxelles se încerca ajungerea la un acord în privința crizei din Grecia.â

„Federația Rusă intenționează să susțină reconstrucția economiei elene, prin extinderea cooperării energetice. Examinăm posibilitatea de a livra direct surse de energie Greciei”, a spus Novak, citat de Ria Novosti.

Ministerul condus de responsabilul rus estimează că se va ajunge la un acord în această privință în câteva săptămâni. El nu a precizat însă ce fel de tip de combustibil are în vedere.

În prezent, Grecia achiziționează gaz rusesc prin intermediul unui gazoduct care trece prin Ucraina și prin Balcani. Atena se mai aprovizionează și cu petrol rusesc, din portul Novorossiisk, de la Marea Neagră.

Ministrul grec al Energiei, Panaiotis Lafazanis, și omologus său rus, Alexandr Novak, au semnat pe 19 iunie un acord pentru construirea unui gazoduct rusesc în Grecia, finanțat aproape integral de partea rusă, și care ar urma să facă parte din proiectul mai mare Turkish Stream.