Gigantul rus Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze către Ucraina, după ce, cu o zi înainte, Kievul anunțase suspendarea achizițiilor de gaze din Rusia, în urma eșecului negocierilor asupra prețului
 
Compania Naftogaz a anunțat că va continua să asigure tranzitul gazelor rusești prin Ucraina către ceilalți beneficiari din Europa, scrie AFP.

Șeful Gazprom, Alexei Miler, a precizat că ”Ucraina nu a plătit pentru livrările de gaze pentru luna iulie. Începând cu orele 10:00 în această dimineaţă livrările Gazprom către Ucraina au fost oprite. Gazprom nu va livra gaze naturale Ucrainei - indiferent de preţ - fără plata anticipată.”

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.