ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii ruși și americani pregătesc un document privind cooperarea forțelor lor aeriene în operațiuni împotriva grupării Statul Islamic în Siria.

„Spre regretul nostru, americanii reduc deocamdată cooperarea noastră doar la probleme tehnice de cooperare între piloții noștri în timpul realizării misiunilor corespunzătoare. Americanii ne-au transmis un document asupra căruia lucrăm. În cadrul Statului Major General (al armatei ruse) acest document a primit, în principiu, sprijin și lucrăm asupra conținutului său', a spus ministrul-adjunct al apărării din Rusia, Anatoli Antonov, potrivit agenției de presă TASS, preluată de Agerpres.

El a subliniat că acest document va fi util atât coaliției împotriva grupării SI, cât și Ministerului Apărării al Rusiei.

Din data de 30 septembrie, aviația rusă a inițiat atacuri țintite asupra obiectivelor SI în Siria. Grupul Forțelor Aeriene și Spațiale ale Rusiei implicat în Siria numără peste 50 de avioane și elicoptere, inclusiv cele mai noi modele Su-34, precum și Su-24M și Su-25 modernizate.

Rusia nu intenționează să participe la operațiuni la sol în Siria, au dat asigurări, în repetate rânduri, oficiali ruși.