ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima oară în istoria Barbie, cea mai cunoscută păpușă din lume poartă hijab pentru a o onora pe sportiva Ibtihaj Muhammad.

Noua păpușă face istorie, fiind cea mai recentă și mai spectaculoasă completare a programului Shero care onorează femeile de succes, cu realizări extraordinare, scrie breitbart.com.

Anul acesta Barbie o onorează pe scrimera Ibtihaj Muhammad, prima femeie musulmană – cu cetățenie americană – care concurează la Jocurile olimpice cu vălul islamic. 

„Suntem atât de încântați să o onorăm pe @IbtihajMuhammad cu o păpușă #Barbie unică! Ibtihaj continuă să inspire femei și fete peste tot în lume, pentru a sparge granițele”, au declarat reprezentanții celei mai celebre mărci de jucării.

În vârstă de 31 de ani, Ibtihaj Muhammad, componentă a echipei de sabie a SUA, a fost prima sportivă care a participat la un turneu olimpic, cel de la Rio de anul trecut, purtând pe cap vălul islamic (hijab).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews