ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima oară în istoria Barbie, cea mai cunoscută păpușă din lume poartă hijab pentru a o onora pe sportiva Ibtihaj Muhammad.

Noua păpușă face istorie, fiind cea mai recentă și mai spectaculoasă completare a programului Shero care onorează femeile de succes, cu realizări extraordinare, scrie breitbart.com.

Anul acesta Barbie o onorează pe scrimera Ibtihaj Muhammad, prima femeie musulmană – cu cetățenie americană – care concurează la Jocurile olimpice cu vălul islamic. 

„Suntem atât de încântați să o onorăm pe @IbtihajMuhammad cu o păpușă #Barbie unică! Ibtihaj continuă să inspire femei și fete peste tot în lume, pentru a sparge granițele”, au declarat reprezentanții celei mai celebre mărci de jucării.

În vârstă de 31 de ani, Ibtihaj Muhammad, componentă a echipei de sabie a SUA, a fost prima sportivă care a participat la un turneu olimpic, cel de la Rio de anul trecut, purtând pe cap vălul islamic (hijab).