ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reuniunea istorică între președintele american, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong Un, va avea loc pe 12 iunie, însă mai sunt  o serie de detalii care nu au fost dezvăluite presei. Aceasta este prima întâlnire dintre un lider nord-coreean și un președinte american și se va desfășura într-un hotel de pe Insula Sentosa, a anunțat marți Casa Albă, notează AFP.

Insula adăpostește numeroase complexuri turistice, precum și celebre terenuri de golf. „Locul reținut pentru summitul din Singapore între președinte și Kim Jong Un va fi Hotelul Capella de pe Insula Sentosa", a anunțat purtătoarea de cuvânt a executivului, Sarah Sanders.

Casa Albă a oferit puține detalii în legătură cu desfășurarea acestei întâlniri istorice, limitându-se să informeze că prima discuție privată dintre cei doi lideri va avea loc la 12 iunie, orele 09.00 (01.00 GMT).

Washingtonul reclamă o denuclearizare „completă, verificabilă și ireversibilă” a Coreii de Nord și afirmă că este pregătit să ofere garanții pentru „securitatea" regimului izolat, care a văzut întotdeauna arsenalul ca o garanție a supraviețuirii sale.