ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multinaționalele trebuie să plătească taxe acolo unde obțin profiturile și trebuie să stopeze schemele agresive de optimizare a impozitelor. Avertismentul vine din partea comisarului european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, informează Reuters.

UE trebuie să oprească fenomenul companiilor care plătesc prea puține taxe sau deloc în statele în care operează, prin utilizarea subsidiarelor din alte țări, înființate anume pentru plata taxelor, a explicat Pierre Moscovici.
 
Comisarul european a subliniat, într-un interviu pentru postul francez RTL, că"este vital ca multinaționalele să-și plătească taxele acolo unde își generează profiturile”. El a adăugat că un proiect în acest sens, privind taxele pe care trebuie să le plătească multinaționalele, se află în prezent în dezbaterea Consiliului UE.

Comisia Europeană ar urma să prezinte în aprilie propuneri pentru a asigura punerea la dispoziția publicului a datelor fiscale ale companiilor multinaționale în fiecare stat membru al Uniunii Europene, în cadrul acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale.
 
Cu ocazia prezentării planului său contra optimizării fiscale a companiilor multinaționale, pe 27 ianuarie, Pierre Moscovici estimase amploarea evaziunii fiscale în UE la 50 — 70 miliarde euro pe an.