Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a criticat recent unele ţări est-europene, pentru refuzul de a primi refugiaţi şi a avertizat de posibile reduceri ale ajutorului pentru dezvoltare în viitor, scrie Bloomberg.

Ungaria, Cehia, Slovacia şi România s-au opus deciziei Uniunii Europene din septembrie, prin care fiecare ţară urmează să adăpostească cota care îi revine din cifra de 120.000 de refugiaţi, proveniţi din zonele de criză ale Orientului Mijlociu.

"Ar fi cazul să ne întrebăm dacă oferta de fonduri europene prin intermediul bugetului european n-ar trebui oprită, în cazul în care un stat membru nu se ridică la înălţimea responsabilităţilor sale", a declarat Junker la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt, adăugând că unele ţări din Estul Europei au uitat de ajutorul primit într-un moment de cotitură al societăţilor lor, respectiv căderea comunismului.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews