ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a criticat recent unele ţări est-europene, pentru refuzul de a primi refugiaţi şi a avertizat de posibile reduceri ale ajutorului pentru dezvoltare în viitor, scrie Bloomberg.

Ungaria, Cehia, Slovacia şi România s-au opus deciziei Uniunii Europene din septembrie, prin care fiecare ţară urmează să adăpostească cota care îi revine din cifra de 120.000 de refugiaţi, proveniţi din zonele de criză ale Orientului Mijlociu.

"Ar fi cazul să ne întrebăm dacă oferta de fonduri europene prin intermediul bugetului european n-ar trebui oprită, în cazul în care un stat membru nu se ridică la înălţimea responsabilităţilor sale", a declarat Junker la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt, adăugând că unele ţări din Estul Europei au uitat de ajutorul primit într-un moment de cotitură al societăţilor lor, respectiv căderea comunismului.