ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia a făcut cunoscut sâmbătă că refuză să primească 59 de migranți salvați în largul coastelor Libiei cu câteva ore înainte de o navă umanitară spaniolă, transmite Reuters.

Printre migranții recuperați de Open Arms, un vas al asociației umanitare spaniole Proactiva Open Arms, s-au aflat cinci femei și patru copii, potrivit șefului misiunii italiene a organizației, Riccardo Gatti.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, liderul Ligii - partidul de extremă dreaptă membru al coaliției aflate la putere -, a declarat că nu va exista nicio excepție la politica sa constând în refuzul ca vasele umanitare să acosteze pe țărmul Italiei.

El a adăugat că Malta este portul de escală cel mai apropiat. „Pot uita că vor ajunge în vreun port italian”, a scris el pe contul său de Twitter. Omologul său maltez, Michael Farrugia, i-a replicat pe aceeași rețea socială că operațiunile de salvare au avut loc mai aproape de insula italiană Lampedusa decât de Malta.

"Încetați să mai dați informații false și să implicați Malta fără niciun motiv", i-a spus Michael Farrugia lui Matteo Salvini.

Potrivit declarațiilor făcute de Riccardo Gatti la postul italian Radio Radicale, printre migranții la bord se află palestinieni, sirieni și guineeni. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare.

Mai târziu, el a declarat pentru Reuters că nicio țară nu a permis vasului Open Arms să acosteze și că nu știe unde îi va debarca pe migranți.