Acuzând Națiunile Unite că nu au fost eficiente în ajutorarea creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu, vicepreședintele SUA, Mike Pence a anunțat, miercuri, că administrația Trump nu va mai da bani către organizația internațională.  În schimb, SUA vor da banii necesari pentru ajutorarea creștinilor unor organizații religioase și asociații non-profit.

„Din acest moment,  America va acorda sprijin direct comunităților persecutate prin intermediul USAID”, a declarat Pence cu ocazia cinei anuale de solidaritate din cadrul  Reuniunii Apărării Creștinilor, de la Washington. „Nu ne vom mai baza doar pe ONU pentru a ajuta creștinii și minoritățile persecutate în urma genocidului și a atrocităților comise de grupurile teroriste”.

„Creștinii din Orientul Mijlociu au fost victimele genocidului comis de Statul Islamic din Orientul Mijlociu, a spus Pence, subliniind că „realitatea tristă este aceea că ONU cheltuiește aproximativ un miliard de dolari pe an pentru ajutorul umanitar din regiune, dar nu-i ajută suficient pe creștini, scrie Washington Times.
 
Pence a mai spus că, în timp ce grupările religioase, cu experiență și cu rădăcini adânci în aceste comunități sunt mult mai dispuse să-i ajute pe creștini, Națiunile Unite le refuză frecvent cererile de finanțare. „Prietenii mei, acele zile au apus! Acum e momentul. Și America îi va sprijini pe acești oameni în clipele de cumpănă”, a avertizat vicepreședintele american.

„Națiunile Unite nu prea reușesc să ajute comunitățile cele mai vulnerabile, în special minoritățile religioase”, a continuat Pence. Rezultatul: tot mai mulți oameni continuă să sufere și să lupte inutil”

Pence a mai spus că administrația Obama „a repartizat peste un miliard de dolari ajutor umanitar pentru Orientul Mijlociu, dar a direcționat acești bani prin intermediul programelor ONU”.

Site-ul american de știri FoxNews.com a publicat recent câteva date privind religia cea mai persecutată din lume. Astfel, cei mai persecutați sunt creștinii, deși reprezintă aproximativ 32% din populația mondială, creștinismul fiind cea mai răspândită religie.Centrul pentru Studierea Noilor Religii arată că aproape 90.000 de creștini au fost uciși pentru credința lor în 2016 (adică un creștin a fost ucis la fiecare 6 minute), iar 600 de milioane au fost opriți de la practicarea credinței prin intimidare, vătămări corporale și alte manifestări violente. În Orientul Mijlociu, creștinii nu sunt persecutați doar în Siria și Irak de către ISIS, ci și în Egipt, Iran și Arabia Saudită.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews