ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Confruntat cu un val fără precedent de imigranți veniți din Sud și cu lipsa de reacție a administrației Biden, Texasul a decis să își ia soarta în mâini.

Guvernatorul Greg Abbott a ordonat Gărzii Naționale să intervină și să construiască de urgență un gard de sârmă ghimpată.

În paralel, a început arestarea tuturor imigranților ilegali.

Pe de altă parte, Curtea Supremă a SUA a decis la începutul săptămânii că Poliția de Frontieră federală a lui Biden are dreptul să demonteze gardul construit de Texas.

Administrația Biden a dat Texasului 24 de ore să se supună deciziei Curții Supreme. Ceea ce seamănă foarte mult cu un ultimatum.

Însă Garda Națională, la ordinul lui Abbott, și-a văzut mai departe de treabă. Și de gard.

Spre disperarea Democraților, care au cerut administrației Biden să preia controlul asupra Gărzii Naționale din Texas.

Într-o declarație din 24 ianuarie, guvernatorul a proclamat însă „dreptul constituțional al Texasului la autoapărare”. 

Într-o intervenție televizată, Greg Abbott a afirmat că statul său este ținta unei „invazii” a imigranților.

Potrivit Articolului 1, Secțiunea 10, Clauza 3 din Constituția SUA - invocată de Abbott – orice stat are dreptul la autoapărare în caz de invazie, fără aprobarea Congresului. Între timp, 25 de state „roșii” (Republicane) au semnat o scrisoare comună de sprijin în favoarea Texasului.

La rândul său, Donald Trump a făcut apel la toți guvernatorii Republicani să își detașeze Gărzile Naționale în Texas.

Ceea ce cele 25 de state au început deja să facă, trimițând trupe în Texas pe calea aerului sau terestru.

Acum, toată America fierbe.

Ce va face Biden: va trimite armata în Texas pentru a deschide frontiera de Sud cu o țară străină? Într-un an electoral? Riscând un conflict armat nu doar cu Texasul, ci și cu alte 25 de state?

Sunt Statele Unite în pericolul unei Secesiuni?

Disperați de spectrul pierderii totale a puterii la alegerile din noiembrie, ar putea fi tentați Democrații să se mulțumească cu Jumătate din America?