ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lidera Frontului Național francez, Marine Le Pen, are șanse tot mai mari să câștige următoarele alegerile prezidențiale din Franța, de anul viitor. Așa arată un sondaj recent.

Un nou sondaj electoral o prezintă ca favorită în cursa electorală, depășindu-l pe 8% pe Nicolas Sarkozy, respectiv cu 15% pe Jean-Luc Mélenchon, scrie The Independent. Potrivit sondajului Ipsos, Marine Le Pen a ajuns la 29% din intenția de vot, cu 8 procente mai mult decat Nicolas Sarkozy și mai mult decât dublu față de candidatul stângii, Jean-Luc Mélenchon. 
 
Sondajul a fost realizat însă înainte de rezultatele alegerilor primare din primul tur pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la alegerile care vor alea loc în primăvara lui 2017.

Anti-UE și anti-imigrație, Marine Le Pen, în vârstă de 48 de ani, a fost singurul politician francez de top care l-a susținut pe Trump în alegerile din SUA. Zilele trecute, la inaugurarea sediului său de campanie pentru alegerile prezidențiale din Franța din 2017, Marine Le Pen spunea că respectivul birou nu este este decât o "escală” spre destinația ei finală — Palatul prezidențial.