ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de cehi anti-război au strigat, în urmă cu trei luni, "Tanks? No, thanks!” la trecerea convoiului militar american care le traversa țara, pentru a participa la operațiunea ”Atlantic Resolve”. Acum, extremiștii din partidul ungar Jobbik vor să spună STOP armatei americane, după ce șeful Pentagonului a anunțat marți că SUA vor amplasa preventiv armament greu în Europa de Est și statele baltice.

Formațiunea extremistă  maghiară Jobbik a cerut Guvernului de la Budapesta să reziste presiunilor SUA față de amplasarea de armament greu şi de trupe în ţările NATO din centrul şi estul Europei.

Decizia în acest sens, aşteptată la reuniunea ministerială a NATO de miercuri şi joi, de la Bruxelles, ar putea pune în pericol Ungaria, a declarat purtătorul de cuvânt al Jobbik, Adam Mirkoczki, conform agenției MTI, citată de Agerpres. Acesta a afirmat că SUA au adoptat o serie de măsuri 'provocatoare şi destabilizatoare', alimentând tensiuni în diferite regiuni.  ”Nu este nicio exagerare să afirmăm că SUA au creat o situaţie care aminteşte de Războiul Rece”, a spus Mirkoczki, referindu-se la tensiunile cu Rusia.

Rusia nu ameninţă nici Ungaria şi nici comunitatea maghiară din statul vecin Ucraina, a mai declarat purtătorul de cuvânt, criticând guvernul ucrainean pentru că 'trimite unguri din (regiunea ucraineană) Transcarpatia la abator'.

Secretarul american al apărării, Ashton Carter, a anunţat marţi, la Tallinn, că SUA vor amplasa preventiv tancuri, artilerie şi alte echipamente militare în Europa Centrală şi de Est, şi că statele baltice, România, Bulgaria şi Polonia au fost de acord să găzduiască respectivele echipamente pe teritoriile lor.