ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul relatat de presa americană este cel  al unor părinți din Ohio, SUA, care s-au angajat într-o luptă cu statul din pricina  terapiei hormonale la care fiica lor va recurge pentru a deveni băiat. Părinții au făcut tot ce s-a putut pentru a-și recupera fiica și  de a interzice tratamentul la care vrea să recurgă,dar nu au avut câștig de cauză, scrie Christian Post.

Avocatul părinților a declarat că fata nu este capabilă să ia o astfel de decizie de schimbare a vieții în acest moment și că tratamentul este o chestiune de „viață” sau de „moarte”.

Cu toate astea, judecătorul Sylvia Sieve Hendon a ignorat cererea părinților și a decis să acorde custodia bunicilor fetei din partea mamei, bunci care sunt de acord cu procedura medicală.

Părinții au refuzat, de asemenea, să i se adreseze fetei cu numele ei nou, de sex masculin. Asta în timp ce bunicii au spus că își vor numi nepoata cu numele de băiat și chiar vor lansa o petiție pentru ca statul să fie de acord cu schimbarea oficială a numelui. 


„Bunicii, și nu părinții, vor fi cei care vor ajuta la luarea deciziilor medicale pentru ca copilul să meargă înainte. Dar, înainte ca orice tratament hormonal să fie permis, instanța a dispus ca adolescenta să fie evaluată de un psiholog”.

Judecătorul le-a permis părinților să își viziteze fiica, dar nu mai au nici o putere juridică în ceea ce privește creșterea ei.

Părinții au fost, de asemenea, condamnați pentru credința lor creștină, care a jucat un rol substanțial în pierderea custodiei.

Judecătorul Hendon a solicitat și modificarea legislației astfel încât să permită copiilor să obțină tratamente medicale care modifică genul, indiferent de consimțământul părinților.