Cazul relatat de presa americană este cel  al unor părinți din Ohio, SUA, care s-au angajat într-o luptă cu statul din pricina  terapiei hormonale la care fiica lor va recurge pentru a deveni băiat. Părinții au făcut tot ce s-a putut pentru a-și recupera fiica și  de a interzice tratamentul la care vrea să recurgă,dar nu au avut câștig de cauză, scrie Christian Post.

Avocatul părinților a declarat că fata nu este capabilă să ia o astfel de decizie de schimbare a vieții în acest moment și că tratamentul este o chestiune de „viață” sau de „moarte”.

Cu toate astea, judecătorul Sylvia Sieve Hendon a ignorat cererea părinților și a decis să acorde custodia bunicilor fetei din partea mamei, bunci care sunt de acord cu procedura medicală.

Părinții au refuzat, de asemenea, să i se adreseze fetei cu numele ei nou, de sex masculin. Asta în timp ce bunicii au spus că își vor numi nepoata cu numele de băiat și chiar vor lansa o petiție pentru ca statul să fie de acord cu schimbarea oficială a numelui. 


„Bunicii, și nu părinții, vor fi cei care vor ajuta la luarea deciziilor medicale pentru ca copilul să meargă înainte. Dar, înainte ca orice tratament hormonal să fie permis, instanța a dispus ca adolescenta să fie evaluată de un psiholog”.

Judecătorul le-a permis părinților să își viziteze fiica, dar nu mai au nici o putere juridică în ceea ce privește creșterea ei.

Părinții au fost, de asemenea, condamnați pentru credința lor creștină, care a jucat un rol substanțial în pierderea custodiei.

Judecătorul Hendon a solicitat și modificarea legislației astfel încât să permită copiilor să obțină tratamente medicale care modifică genul, indiferent de consimțământul părinților.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews