ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de procurori generali discută dacă să lanseze propria acțiune legală împotriva ordinului executiv semnat de președintele Donald Trump, care interzice cetățenilor din șapte țări predominant musulmane să intre în următoarele 90 de zile în Statele Unite, transmite Reuters.

 Procuratura Generală evaluează posibile acțiuni legale în Pennsylvania, Washington și Hawaii.

Între timp, un judecător federal a decis să blocheze deportarea refugiaților și a pasagerilor reținuți pe aeroporturi ca urmare a ordinului executiv semnat de președintele Donald Trump. Decizia a fost luată într-o instanță din Brooklyn, însă nu a fost singura hotărâre anunțată de magistrații federali din SUA.

 Magistrata Ann M. Donnelly a ordonat oprirea imediată a operațiunilor de deportare a refugiaților și a altor pasageri care dețin vize valide, sau chiar vize de rezidență permanentă în Statele Unite.

Decizia îi implică pe refugiații și pe cetățenii din cele șapte țări predominant musulmane, care sunt deja în tranzit pe aeroporturile americane și au fost reținuți în mod ilegal de către autoritățile aeroportuare.

Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care suspendă temporar, pentru cel puțin 120 de zile, programele de relocare a refugiaților și blochează temporar, pentru cel puțin 90 de zile, intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șapte țări predominant musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen.

Într-un caz separat, un judecător federal din Virginia a decis în favoarea a trei cetățeni care dețin viză permanentă de rezidență și a altor 60 de pasageri reținuți pe aeroportul internațional Dulles.

Magistratul Leonie Brinkema a emis o interdicție care împiedică autoritățile americane pentru cel puțin o săptămână din deportarea pasagerilor reținuți pe aeroportul Dulles, situat în apropiere de Washington DC.

De asemenea, judecătorul federal a cerut ca avocații să aibă acces la persoanele reținute în mod ilegal pe aeroportul din Virginia.